/odawara/informatie Rechter Tie / Robert van Gulik

Alle teksten en illustraties uit het werk van Robert van Gulik
zijn © Erven R.H. van Gulik

The Hot Springs of Odawara — Informatie

Ter gelegenheid van de conferentie The Dutch Mandarin: Robert van Gulik’s place in contemporary Chinese Culture die op 20 april werd gehouden in Shanghai, heeft RechterTie.nl een boekje gepubliceerd. Het bevat het essay The Hot Springs of Odawara dat Robert van Gulik schreef in 1936 na een nieuwjaarsvakantie in de Japanse badplaats Odawara.

Naast de originele Engelse versie is ook een Chinese vertaling opgenomen die speciaal voor dit boekje is gemaakt door professor Shiye van Shanghai Normal University.

De afbeelding is van de gewone versie zoals die besproken is in De Volkskrant (zie beneden). De luxe versie die in een oplage van slechts 50 genummerde en gesigneerde exemplaren is verschenen, is helaas al geheel uitverkocht.

Voor meer informatie over het boekje zie nummers 91, 92 en 95 van de nieuwsbrief. Ook kunt u details bekijken van het ontwerp van het boekje, en u kunt het on-line bestellen.

Minister Ploumen neemt exemplaar in ontvangst

Ingrid d’Hooghe, lid van het comité Robert van Gulik NOW! dat de conferentie organiseerde, stuurde op 8 mei het volgende bericht:

I would like to let you know that yesterday, Peter [Potman, Consul-Generaal in Shanghai] handed over the copy of The Hot Springs of Odawara to Minister Ploumen.
Another copy was handed over two weeks ago to a visiting high official of Chongqing Municipality. He marveled at the beautiful traditional Chinese way the book is binded.

Fotoverslag

Een van mijn trouwe lezers heeft een mooi fotoverslag gemaakt over het bestellen, de ontvangst en het uitpakken van een aantal exemplaren van het boekje.


Vier sterren in De Volkskrant!

In de boekenbijlage van De Volkskrant stond op 15 juni een recensie van Pay Uun Hiu. Het eindoordeel: vier sterren! Enkele citaten:

Van Guliks grootste ijveraar, de wiskundige Marco Huysmans, bezorgde een fraaie, in traditioneel Chinese stijl gebonden uitgave van The Hot Springs of Odawara. […]
Een luxe kleinood om een korte, maar literair beschreven ervaring te bewaren die juist de vergankelijkheid verwoordt van ons bestaan en alles wat ons omringt.